Nieuws

Overzicht van het Nieuwe Testament

Overzicht van het Nieuwe Testament (gratis download)

Het Overzicht van het Nieuwe Testament bevat een schematische bespreking van het Nieuwe Testament, alle boeken en brieven, geordend naar type boek en brief. Daarnaast bevat het een appendix met een klein aantal aanvullende (achtergrond)artikelen, welke eerder via deze website ook zijn verschenen. In de inleiding wordt enige algemene, inleidende, informatie en achtergrond over het Nieuwe Testament en de periode van ontstaan gegeven. De bespreking van de Evangeliën, Handelingen, brieven >> Lees hier verder ..

Overzicht van het Oude Testament

Overzicht van het Oude Testament

Een Overzicht van het Oude Testament is een opsommig van alle belangrijke omstandigheden, feiten en gebeurtenissen in het Oude Testament. Dit Overzicht van het Oude Testament is een schematische, puntsgewijze, opsomming van de gebeurtenissen en hoogte- en dieptepunten uit het Oude Testament. Personen, plaatsen, voorvallen, belangrijke sleutelteksten, de connectie met het Nieuwe Testament. In totaal 72 pagina’s aan notities, in PDF-formaat. Oude Testament “Het verrast mij elke keer weer hoe >> Lees hier verder ..

Nieuwe Bijbelstudies en artikelen op Bijbel College

Er zijn nieuwe artikelen en Bijbelstudies toegevoegd aan de website van het Bijbel College in de rubriek “Onderwerpstudies“. Deze studies maken geen deel uit van het programma van het Bijbel College maar worden als aanvullende lessen en informatie aangeboden. Deze bijbelstudies en artikelen zijn vrij te downloaden en gebruiken. De nieuwe Bijbelstudies en artikelen zijn: Wat is de Hemel (Jb. Klein Haneveld) Verschillende gedachten betreffende de opname in relatie tot >> Lees hier verder ..

Nieuwe “Evangelische Bijbelvertaling” EBV24

Evangelische Bijbelvertaling EBV24

Sinds 2010 is er een nieuwe Bijbelvertaling beschikbaar, de Evangelishe Bijbelvertaling (EBV24). De Bijbel is zowel in druk als via de Bijbel App van YouVersion én een eigen app beschikbaar gesteld. De EBV24, ook wel de Eigentijdse Bijbelvertaling genoemd, is sinds 2023 ook in druk verkrijgbaar. De Luxe Bijbel kost slechts €14,95, is in een handzaam formaat, gebonden en met een mooie flexibele omslag. De Bijbel zit daarnaast in een >> Lees hier verder ..

Enquête Bijbelgebruik 2023

Bijbel Bijbelvertalingen

Welke Bijbel gebruikt u? Doe geheel vrijblijven en anoniem mee aan de Enquête Bijbelgebruik! Welke Bijbelvertaling gebruikt u thuis, voor Bijbelstudie, welke Bijbel wordt er in uw kerk gebruikt, welke studiebijbel gebruikt u? Deze Enquête Bijbelgebruik bestaat uit slechts zes meerkeuzevragen en wordt gedeeld op diverse Sociale Media, op deze en andere website en de resultaten zullen binnenkort ook via deze en andere websites en dezelfde sociale media weer gedeeld >> Lees hier verder ..