Nieuwe “Evangelische Bijbelvertaling” EBV24

Evangelische Bijbelvertaling EBV24Sinds 2010 is er een nieuwe Bijbelvertaling beschikbaar, de Evangelishe Bijbelvertaling (EBV24). De Bijbel is zowel in druk als via de Bijbel App van YouVersion én een eigen app beschikbaar gesteld.

De EBV24, ook wel de Eigentijdse Bijbelvertaling genoemd, is sinds 2023 ook in druk verkrijgbaar.

De Luxe Bijbel kost slechts €14,95, is in een handzaam formaat, gebonden en met een mooie flexibele omslag. De Bijbel zit daarnaast in een kartonnen beschermhoesje.

De Compact Bijbel, een “paperback”-uitvoering die slechts €4,95 kost, is ook van een redelijk duurzame uitvoering. Gezien de prijs zijn we daar positief verrast over.

De Compact Bijbel is, gezien de prijs, erg geschikt om weg te geven aan anderen. Alhoewel de uitgever, BibleFactory, ook vele andere titels voert die zeer geschikt zijn om weg te geven voor Evangelisatie.

Niet alleen qua prijs, ook de uitvoering is zeer netjes en je geeft daarmee echt iets moois aan mensen cadeau (en dan hebben we het nog niet eens over de inhoud natuurlijk!).

Leesbaarheid Evangelische Bijbelvertaling

De EBV24 is een prettig leesbare vertaling. Anders dan wat je gewend bent soms. Dat heeft ook te maken met de gekozen tekstverzameling voor het Nieuwe Testament, de Aramese Peshitta. De EBV24 is niet té modern in woordkeuze, maar in begrijpelijk Nederlands.

Evangelische Bijbelvertaling
Leesbare vormgeving en lettertype van de Evangelische Bijbelvertaling

Qua leesbaarheid is ook het gekozen lettertype en de lettergrootte erg goed. In de Luxe Bijbel is gekozen voor rode hoofdstukaanduidingen, nummering van hoofdstukken en opschriften. In de Compact Bijbel is alles in één kleur uitgevoerd.

Naast de Compact en Luxe editie is er ook een Groot Letter Bijbel van de EBV24. Zeer geschikt voor mensen die wat moeilijker lezen door bijvoorbeeld oogproblemen of voor sprekers wellicht? Ook de prijs daarvan is zeer redelijk, slechts €24,95!

Voor meer informatie en bestellingen kijk op https://ebv24.nl/

Leest u liever (gratis) online of met de app, kijk dan op https://www.evangelischebijbelvertaling.nl/. De online-versie en de app hebben naast de Bijbeltekst ook verklarende inleidingen en voetnoten van de vertaler beschikbaar.

BijbelCollege
Author: BijbelCollege

Beheer BijbelCollege