Bibliotheek

Bijbelse boeken en naslagwerken zijn een onmisbaar “gereedschap” voor iedereen die de Bijbel bestudeert.

boekenIn dit gedeelte van de website vindt u ondermeer

Professor F.W. Newman, in zijn jongere jaren in dienst bij een familielid van John Nelson Darby –de bekendste leider van “Vergadering van Gelovigen”– schreef over Darby, welke hij aanvankelijk niet erg hoog achtte, het volgende…

Eens zei ik tegen hem: “Maar geloof je nu werkelijk dat elk deel van het Nieuwe Testament voor deze tijd nog iets te zeggen heeft? Bijvoorbeeld: wat zouden we hebben verloren als Paulus in 2 Tim 4,13 nu eens niet geschreven had aan Timoteüs dat hij zijn jas [die hij in Troas had gelaten] mee moest nemen en de boeken, in het bijzonder de perkamenten”? – Hij [JND] antwoordde mij prompt: “Dan zou ik iets kwijt zijn geweest … dat vers namelijk heeft mij er voor behoed mijn kleine bibliotheekje te verkopen! Elk woord, vertrouw er maar op, is van de Heilige Geest ingegeven en bruikbaar, ook nu”.

Er is op internet een enórme hoeveelheid aan informatie te vinden, maar sommige zaken wil je nu eenmaal op papier voor je zien. Al was het alleen al vanwege het feit dat je dan je eigen notities en aantekeningen kunt tussen- of toevoegen. Sommige boeken zijn ook simpelweg niet te vervangen door ‘het internet’ en/of niet online beschikbaar. Daarnaast: een website die vandaag bestaat, kan morgen verdwenen zijn. En dan is de informatie waar u gebruik van maakte verdwenen!

Bijbelse boeken en naslagwerken

Wij moedigen U aan een eigen “bibliotheekje” aan te leggen met Bijbels, studie-boeken en eventueel DVD’s met (Bijbelse) informatie.

9789057191275_largeAANBEVOLEN VOOR STUDIE (BOEKEN)

Oude- en Nieuwe Testament met Strong coderingen en de bijbehorende lexicons.

Te verkrijgen via onder andere Boekhandel.ORG
http://www.boekhandel.org/product_browse.php?psid=0&q=strong

Klik hier voor meer informatie over de Strongs-coderingen/een korte toelichting over het gebruik er van.