Bijbel Basis Certificaat

Starten met de gratis cursus voor het Bijbel Basis Certificaat? Vooropleiding is niet nodig! Studeer alleen, met uw partner, een vriend of met een groep. Al het cursusmateriaal is gratis online beschikbaar en u bent nergens toe verplicht.

“Ik had mijn Bijbel gesloten en gebeden om geloof, maar pas toen ik mijn Bijbel opende en las is mijn geloof dagelijks gegroeid”.  (Dwight L. Moody)

Inleiding

Dit onderdeel is een basis-cursus, een “Bijbelopleiding”, waar dieper ingegaan wordt op de Bijbel vanuit diverse invalshoeken.De meeste Bijbelboeken en brieven worden inleidend besproken, van sommige boeken en brieven is een diepgaande(re) studie beschikbaar.

Vooropleiding is niet nodig, wel wordt de inhoud van de starters cursus bekend verondersteld. De diverse delen kunnen onafhankelijk van elkaar worden bestudeerd. Deel 2 en 3 behandelen de boeken en brieven uit het Oude- en Nieuwe Testament en hebben wel een onderlinge samenhang: er wordt over en weer verwezen.

U kunt deze lessen alleen bestuderen of in groepsverband. De ervaring is dat studeren in een groep stimulerend werkt! Een groep kan bestaan uit een aantal familieleden (gezin), buren of vrienden.

Alle onderdelen zijn in PDF-formaat beschikbaar/te downloaden door op de onderstaande links te klikken. Om de PDF-bestanden op te slaan op de computer “rechts-klik” op de link en kies voor “opslaan als”.

Certificering

Het is mogelijk dit onderdeel af te sluiten met een examen. Bij voldoende resultaat (miniaal 70% score) kunt u een Bijbel Basis Certificaat aanvragen. Het BBC geeft wanneer u tevens het Certificaat Bijbelse Studies behaalt, recht op het Diploma Bijbelse Studies (Dip.BS). Zie voor meer informatie het onderdeel Diploma.

Toets

Klik hier voor de toets/online examen

Inhoudsopgave

“Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het Woord van Christus.” (Romeinen 10:17,  NBG).

  1. Over de Bijbel & Bijbelstudie
  2. Het Oude Testament (introductie)
  3. Het Nieuwe Testament (introductie)
  4. Korte geschiedenis van de Gemeente

Aanvullende materialen

(niet geëxamineerde stof)

Audio (mp3)

Extra studies

Schema’s e.d.

Externe links

Nb. sommige bestanden zijn dermate groot dat het opslaan er van -afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding- enige tijd kan duren!