Overzicht van het Oude Testament

Overzicht van het Oude TestamentEen Overzicht van het Oude Testament is een opsommig van alle belangrijke omstandigheden, feiten en gebeurtenissen in het Oude Testament.

Dit Overzicht van het Oude Testament is een schematische, puntsgewijze, opsomming van de gebeurtenissen en hoogte- en dieptepunten uit het Oude Testament. Personen, plaatsen, voorvallen, belangrijke sleutelteksten, de connectie met het Nieuwe Testament. In totaal 72 pagina’s aan notities, in PDF-formaat.

Oude Testament

“Het verrast mij elke keer weer hoe rijk en gelaagd de Bijbel is. Het is niet voor het eerst dat ik, via een theologische opleiding, de Schrift bestudeer. En toch leer je elke keer weer iets nieuws. Léést iets waar je al jaren “overheen leest”. Ook al heb je de tekst al zó vaak gehoord of gelezen. Gods Woord blijft verrassend actueel ook!”

Zonder het Oude Testament is het Nieuwe Testament niet te begrijpen. In het Nieuwe Testament vinden we immers de vervúlling van de beloften uit het Oude? Maar hoe kun je weten wat er vervuld is, als je niet weet wat er vervuld moest worden?

Dit Overzicht van het Oude Testament zijn (privé) notities bij het Oude Testament en wordt als gratis download beschikbaar gesteld.

» Download: Overzicht van het Oude Testament.

BijbelCollege
Author: BijbelCollege

Beheer BijbelCollege